Dla każdego coś wyjątkowego!
Blog > Komentarze do wpisu

Kotlety mielone faszerowane

Dziś przepis na urozmaicone tradycyjne kotlety mielone.

 

 

Składniki:
 
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 300 g pieczarek,
  • 100 g sera żółtego w kawałku,
  • 1 jajko,
  • około 100 g bułki tartej,
  • przyprawa do wieprzowiny,
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek,
  • olej.
 
Przygotowanie:

Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy.  Pieczarki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do mięsa. Dosypać
odrobinę bułki tartej do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ser żółty pokroić w centymetrową kostkę. Formować kotlety, do środka każdego włożyć po jednej kostce sera. Delikatnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu około 3 minut z każdej strony.
 

 
Podawać z puree ziemniacznym lub sałatką.
 
Smacznego!!!
wtorek, 20 sierpnia 2013, przepisyismaki

Polecane wpisy

Durszlak.pl Top Blogi monitoring pozycji